Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Beurzen fors omlaag door coronazorgen

Gepubliceerd op 14 augustus 2020 11:49 | Views: 8.911

AEX 18:05

540,91 -0,20 (-0,04%)

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen lieten vrijdag forse verliezen zien. De Britse quarantaineplicht voor reizigers uit onder meer Frankrijk en Nederland wakkerde de zorgen over een mogelijke tweede golf van het coronavirus weer aan. Vooral de luchtvaartmaatschappijen moesten het ontgelden. De aanhoudende impasse in de Verenigde Staten over de nieuwe stimuleringsmaatregelen voor de Amerikaanse economie zorgde eveneens voor terughoudendheid bij beleggers.

De AEX-index op Beursplein 5 leverde rond het middaguur 2 procent in tot 558,66 punten. Alle 25 hoofdfondsen stonden in het rood. De MidKap zakte 1,4 procent tot 802,11 punten. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs raakten tot 2,2 procent kwijt.

Luchtvaartcombinatie Air France-KLM verloor bijna 5 procent en was daarmee hekkensluiter in de MidKap. De budgetmaatschappijen Ryanair en easyJet zakten tot 7 procent. IAG, het moederbedrijf van British Airways en Iberia, verloor 5,8 procent en reisorganisatie TUI daalde ruim 5 procent. De Britse quarantaineplicht geldt voor reizigers uit onder meer Nederland, Aruba, Frankrijk, Monaco en Malta omdat de corona-infecties daar te hoog zijn.

Postbedrijf PostNL (plus 3,1 procent) en beursintermediair Flow Traders, die met cijfers kwam, waren de enige stijgers bij de middelgrote bedrijven. Flow Traders (plus 2,6 procent) profiteerde in het tweede kwartaal opnieuw van verhoogde handelsvolumes door onrust op de financiële markten tijdens de coronacrisis. Wel was dat voordeel aanzienlijk minder groot dan in de eerste drie maanden van het jaar, toen de grote koersval in maart voor veel extra handelsbewegingen zorgde.

In de AEX zette Aegon de daling voort en was opnieuw de grootste daler met een verlies van 4 procent. De verzekeraar raakte een dag eerder al ruim 15 procent kwijt na tegenvallende resultaten. ABN AMRO volgde op de voet met een min van 3,8 procent.

In Frankfurt dikte Hapag-Lloyd bijna 10 procent aan. De Duitse containervervoerder heeft ondanks de coronacrisis in de eerste helft van het jaar zijn winst zien stijgen, dankzij lagere brandstofprijzen en kostenbesparingen. Daimler zakte dik 1 procent. Het moederconcern van Mercedes-Benz is meer dan 2 miljard dollar kwijt aan Amerikaanse schikkingen in verband met het dieselschandaal.

De euro was 1,1781 dollar waard tegen 1,1820 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie daalde 1 procent in prijs tot 41,82 dollar. Brentolie werd ook 1 procent goedkoper, op 44,52 dollar per vat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX 52% zegt verkopen 21 stemmen

Gerelateerd

AEX

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
25 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. D_invest 14 augustus 2020 12:10
  quote:

  Lepre Chaun schreef op 14 augustus 2020 11:57:


  En vanmorgen ging het over .
  De aanhoudende impasse in de Verenigde Staten over de nieuwe stimuleringsmaatregelen voor de Amerikaanse economie zorgt voor enige terughoudendheid bij beleggers

  en nu in de middag Corona zorgen.  In de avond VS- China escalatie.
 2. forum rang 4 Mrx77 14 augustus 2020 14:01
  Bizar dat usa alleen hoger gaat en wij continue alles wat al was ingeprijst is dubbel keer inprijzen zoals Corona....en usa prijst niets in....en wachten op steunpakket van usa...moeten wij hierop harder dalen dan usa zelf..Usa zit aan het infuus niet Europa, waarom moeten wij dik 2 procrnt dalen. De magere winsten vd afgelopen weken vd aex is in 1 dag weggevaagd....Hier op de site wordt gesproken over winstnemingen....welke winsten? AEX staat dik 10 procent lager dan voor coronaen usa staat op alltime high...In usa gaat het helemaal niet goed dus dat is het niet, dan is het TINA there is no alternative.
 3. Cph-cinq 14 augustus 2020 14:15
  De waarde van de bedrijven moet terug realistisch worden en niet te optimistisch. Dus het zal nog een tikje (tik) naar de onderkant moeten. Je kunt niet blijven vertellen dat alles geweldig en amazing is terwijl
  Alles toch effe net anders is. Maar natuurlijk kuddegedrag telt ook mee, tot de beer in zicht komt.
25 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare