Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Oliereus Rosneft boekt verlies door lage olieprijs

Gepubliceerd op 14 augustus 2020 13:41 | Views: 2.711

Royal Dutch Shell A 25 sep

11,13 -0,10 (-0,86%)

MOSKOU (AFN) - De Russische oliegigant Rosneft heeft in het eerste halfjaar van 2020 verlies geleden door de lage olieprijzen. Dat kwam doordat de vraag instortte na de uitbraak van het coronavirus. De omzet van Rosneft daalde ook doordat de olieproducerende landen in april hebben afgesproken om minder olie op te pompen.

In het eerste halfjaar daalde de omzet van Rosneft op jaarbasis met een derde naar 2,8 biljoen roebel. Dat is omgerekend ruim 32 miljard euro. Er werd een verlies geboekt van 113 miljard roebel. Vorig jaar bleef er nog 325 miljard roebel onder de streep over.

De prijs van ruwe olie daalde in maart dit jaar door een prijzenoorlog die Saudi-Arabië ontketende scherp. Ook de coronacrisis, waardoor er een lagere vraag naar brandstof is, zet de koers onder druk.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Royal Dutch Shell A 89% zegt kopen 18 stemmen

Gerelateerd

Royal Dutch Shell A

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare