Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Winstgevend Allianz beloont aandeelhouders

Gepubliceerd op 15 februari 2019 07:58 | Views: 2.548

ALLIANZ SE NA O.N. 18 sep

178,20 -1,34 (-0,75%)

MÜNCHEN (AFN) - De Duitse verzekeraar Allianz heeft vorig jaar goede zaken gedaan. Het financiële concern was minder geld kwijt aan claims vanwege natuurgeweld. Verder wist het de kosten in te dammen en stegen de opbrengsten uit de divisie vermogensbeheer. Al met al leidde dit volgens het concern tot de hoogste operationele winst ooit. Het bedrijf beloofde zijn aandeelhouders mee te laten profiteren.

Allianz sloot het jaar af met een operationele winst van 11,5 miljard euro. De nettowinst steeg met bijna tien procent naar 7,5 miljard euro. De omzet steeg met 3,5 procent tot 130,6 miljard euro.

Allianz kondigde aan voor 1,5 miljard euro eigen aandelen in te gaan kopen. Verder stelt de verzekeraar aan zijn aandeelhouders voor om 9 euro per aandeel aan dividend uit te keren. Dit zou een stijging op jaarbasis van 12,5 procent betekenen.

De belangrijke kapitaalbuffer Solvency II, de indicator die bepaalt in hoeverre verzekeraars aan hun betalingsverplichtingen kunnen voldoen, stond eind 2018 op 229 procent. Dat percentage was gelijk aan een jaar eerder.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ALLIANZ SE NA O.N. 100% zegt kopen 2 stemmen

Gerelateerd

ALLIANZ SE

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare