Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Core Labs schrapt outlook en verlaagt dividend

Gepubliceerd op 16 maart 2020 23:03 | Views: 3.392 | Onderwerpen: dividend

Core Laboratories 23 okt

12,80 -0,20 (-1,54%)

AMSTERDAM (AFN) - Core Laboratories (Core Labs) trekt zijn eerder uitgesproken verwachtingen voor het eerste kwartaal in. De in Amsterdam genoteerde dienstverlener aan de olie- en gasindustrie doet dat vanwege de volatiele marktomstandigheden als gevolg van de uitbraak van het coronavirus en de door Saudi-Arabië ontketende prijzenoorlog in de oliesector.

Core Labs rekende op een omzet van tussen de 159 miljoen dollar en 164 miljoen dollar. Het operationeel resultaat zou tussen de 25 miljoen dollar en 27 miljoen dollar liggen.

Om de moeilijke situatie het hoofd te bieden verlaagt Core Labs verder het dividend. Vanaf het tweede kwartaal komt dat op 0,01 dollar per aandeel te liggen. Die stap scheelt het bedrijf zo'n 43 miljoen dollar op jaarbasis. Daarnaast wil Core Labs snijden in de kosten. Alle niet-essentiële kosten moeten verdwijnen, maar ook de operationele kosten moeten omlaag. Met het geld dat daardoor vrijkomt wil de onderneming versneld zijn schulden aflossen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Core Laboratories 83% zegt verkopen 6 stemmen

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. DirkDeNeu 17 maart 2020 07:31
    Snijden in dit soort situaties is de enige remedie en je kunt beter geld lenen van de aandeelhouder dan van iemand anders. Ik heb vertrouwen in de toekomst, kwalitatief is dit een goed bedrijf. De eerlijkheid biedt te zeggen dat ik al jaren verwacht dat ze overgenomen zouden worden. Ik heb uitgebreid op 15 euro, dat was misschien wat vroeg :-)

    De handel in het aandeel is bijzonder laag, dus het is wel moeilijk om van je stukken af te komen als je liquide wilt worden.
3 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare