Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Uitkering Fortis-claim onder druk'

Gepubliceerd op 18 juni 2019 06:33 | Views: 9.803 | Onderwerpen: banken, uitkeringen

Ageas 25 sep

34,12 -0,81 (-2,32%)

AMSTERDAM (AFN) - Veel meer beleggers dan gedacht hebben zich aangemeld voor de megaschikking die vijf claimclubs hebben uitonderhandeld met Fortis-rechtsopvolger Ageas. Het zijn er zo veel dat de uitkering vertraging heeft opgelopen en gedupeerden rekening moeten en met een lagere vergoeding dan waar ze na het sluiten van de schikking op rekenden.

Ageas kreeg tot nu toe 270.000 claims binnen, terwijl de Belgische verzekeraar rekende op 175.000 tot 200.000 claims, meldt Het Financieele Dagblad.

Na jaren onderhandelen tussen Ageas en vijf partijen die de voormalige aandeelhouders van Fortis vertegenwoordigen, bekrachtigde het gerechtshof in Amsterdam vorig jaar een megaschikking van 1,3 miljard euro. Door de populariteit van de schikking moeten sommige beleggers er nu rekening mee houden dat hun einduitkering lager uitvalt dan verwacht, denken de Vereniging van effectenbezitters (VEB) en Consumentenclaim, twee van de schikkende partijen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Ageas 89% zegt verkopen 9 stemmen

Gerelateerd

banken

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

uitkeringen

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Ageas

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
10 Posts
| Omlaag ↓
  1. JosBouma 18 juni 2019 21:21
    Gelukkig heb ik dit voorjaar een deel ontvangen. Er zou nog een vervolg komen. Wel wordt er weer het rare bedrag van € 24,99 van mijn bankrekening afgeschreven. Men zou in deze computertijd toch wel adequater mogen handelen, kan Ageas niet wat behulpzaam zijn? Dan blijft er voor de gedupeerden mogelijk wat meer over. Het is natuurlijk toch maar een fractie van de werkelijke schade die wordt vergoed.
10 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare