Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Betalingsbedrijf Ant mikt op zeker 35 miljard met beursgang

Gepubliceerd op 21 september 2020 07:30 | Views: 1.619

ALIBABA GR.HLDG SP.ADR 8 23 okt

258,00 -1,00 (-0,39%)

HONGKONG (AFN/BLOOMBERG) - Ant Group, de financiële dienstverlener van de Chinese internetreus Alibaba, mikt naar verluidt op een opbrengst van minimaal 35 miljard dollar bij zijn gelijktijdige gang naar de beurs in Hongkong en Shanghai. Daarmee zou het de grootste beursgang ooit zijn.

Het record is momenteel nog in handen van het Saudische staatsolieconcern Saudi Aramco, met 29 miljard dollar. Ant wil de opbrengst van de aandelenverkoop gebruiken om zijn activiteiten uit te breiden en onderzoek en ontwikkeling te financieren.

Ant is onder meer eigenaar van de betaaldienst Alipay, de Chinese tegenhanger en veel grotere variant van PayPal. Alibaba heeft een belang van 33 procent in Ant. Beide bedrijven komen uit de koker van miljardair Jack Ma. De waardering voor het totale bedrijf is inmiddels opgelopen naar circa 250 miljard dollar.

Dat was bij een eerdere raming nog 225 miljard dollar. Daarmee is het bedrijf nu in waarde groter dan een financieel concern Bank of America, en zelfs twee keer de omvang van Citigroup. Onder Amerikaanse financiële instellingen is, gekeken naar marktwaarde, alleen JPMorgan groter in omvang.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ALIBABA GR.HLDG SP.ADR 8 67% zegt kopen 6 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare