Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'ArcelorMittal overweegt verkoop ijzerertsactiviteiten Canada'

Gepubliceerd op 22 juni 2020 07:40 | Views: 3.751 | Onderwerpen: staal

ArcelorMittal 17:38

9,60 +0,26 (+2,78%)

LONDEN (AFN) - ArcelorMittal overweegt een verkoop van een deel van zijn ijzerertsactiviteiten in Canada, waaronder een spoorlijn en een haven. Dat meldde zakenkrant Financial Times op basis van bronnen. De eventuele verkoop moet helpen de schuld van het staalconcern te verlagen.

Het gaat om infrastructuur voor de ijzerertsmijn Mont-Wright in de Canadese provincie Quebec die goed is voor 24 miljoen ton ijzererts per jaar, waaronder dus een spoorlijn van 240 kilometer. Tot de mogelijke kopers van de infrabezittingen of een belang daarin zouden bijvoorbeeld Canadese pensioenfondsen kunnen behoren. ArcelorMittal gaf geen commentaar tegen Financial Times.

De infrastructuur voor Mont Wright is ondergebracht in een aparte onderneming met zevenhonderd werknemers. Bij het onderdeel rijden dertig locomotieven en 2900 wagons voor vervoer van ijzererts naar een terminal in de plaats Port-Cartier aan de Saint Lawrence-rivier.

ArcelorMittal verkocht in 2013 een belang van 15 procent in zijn Canadese ijzerertsactiviteiten voor 1,1 miljard dollar aan een consortium met onder meer het Zuid-Koreaanse staalbedrijf Posco en China Steel. Onder die deal viel ook de infrastructuur voor Mont-Wright.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ArcelorMittal 71% zegt kopen 21 stemmen

Gerelateerd

staal

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

ArcelorMittal

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare