Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Aandeelhouders verwerpen beloningsplan Wolters Kluwer

Gepubliceerd op 23 april 2020 15:03 | Views: 2.719

Wolters Kluwer 14 aug

69,54 -1,00 (-1,42%)

ALPHEN A/D RIJN (AFN) - Aandeelhouders van Wolters Kluwer hebben het nieuwe beloningsplan bij de informatieleverancier verworpen. Dat meldt de Vereniging van Effectenbezitters (VEB). Volgens de beleggersclub is het voor het eerst dit jaar dat er een beloningsplan sneuvelt op een Nederlandse aandeelhoudersvergadering.

Het beursgenoteerde bedrijf wilde de beloningen van zijn bestuur gaan spiegelen aan de beloningen bij een groep voornamelijk Amerikaanse en Britse branchegenoten. Maar bijna de helft (48 procent) van de stemmende aandeelhouders toonde zijn afkeuring over het voorstel.

Volgens de VEB werden de beloningen bij Wolters Kluwer door beleggers al langer met argusogen bekeken. "In een tijd waarin de maatschappij steeds luider roept om een duurzamere vorm van kapitalisme past het niet om de top zich wil spiegelen aan grootbetalers in de Verenigde Staten", aldus de beleggersclub.

Topvrouw Nancy McKinstry van Wolters Kluwer behoort al jaren tot de grootverdieners op het Damrak. Volgens het laatste jaarverslag streek ze vorig jaar meer dan 14 miljoen euro op.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Wolters Kluwer 82% zegt verkopen 11 stemmen

Gerelateerd

Wolters Kluwer

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
6 Posts
| Omlaag ↓
 1. Mick75 23 april 2020 15:19
  14 miljoen is gewoonweg absurd. Niemand kan een toegevoegde waarde leveren van meer dan 300k per jaar. Dat deze mevrouwen 14 miljoen in haar zakken steekt is puur bedrog en vriendjespolitiek.
  Het wordt tijd, dat deze zakkenvullers hetgeen ze van de maatschappij hebben afgenomen teruggeven.
 2. MacVersie 23 april 2020 15:30
  Het bonusbeleid van de afgelopen jaren geeft aan dat de mensen niet gelijk zijn aan elkaar. Gelijkheid is volgens een belangrijk onderdeel van een democratie.
  Eerlijkheid is ook een onderdeel van een democratie. In de voetbalwereld gaat het hierom nogal mis.
  Alles bij elkaar is deze wereld nog verre van perfect.
 3. briljantje 23 april 2020 17:16
  Deze mevrouw is al decennia lang (ze zit er al heeeeel lang!!) een van de grootverdieners bij een Nederlands bedrijf. Kreeg in de beginjaren zelfs 180.000 gulden als vergoeding voor de school van haar kinderen. De RvC is al die jaren een slapend college geweest die alles goedkeurde zolang de (winst)groei maar intact bleef.
6 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare