Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Tegenslag voor Facebook in antitruststrijd Duitsland

Gepubliceerd op 23 juni 2020 19:04 | Views: 1.041 | Onderwerpen: Duitsland

Facebook 23 okt

284,79 +6,67 (+2,40%)

Facebook 23 okt

234,85 +0,65 (+0,28%)

BERLIJN (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse techreus Facebook kreeg een tegenslag te verwerken in de juridische antitruststrijd in Duitsland. De hoogste burgerrechter van het land besliste dat Facebook een antirustbevel van het de Duitse concurrentiewaakhond voorlopig moet opvolgen. In ieder geval tot het moment dat er een beslissing volgt in de zaak.

Concreet betekent dit dat Facebook de wijze waarop het surfgedrag en app-gebruik van gebruikers verzamelt moet wijzigen. De rechter zei niet te twijfelen dat Facebook een dominante positie heeft in de markt voor sociale netwerken en dat het bedrijf zijn positie misbruikt.

Facebook werd door het Bundeskartellamt in februari vorig jaar gesommeerd om zijn gedrag te veranderen. Het techbedrijf kreeg daar twaalf maanden de tijd voor. Daarbij moest Facebook niet alleen het verzamelen aan banden leggen, maar ook het samenvoegen van die verzamelde informatie met zijn eigen data. Dat mocht pas als gebruikers expliciet toestemming hadden gegeven en ze moeten de mogelijkheid hebben om zonder gevolgen te weigeren.

Tegen die beslissing ging Facebook in beroep. Ook omdat de concurrentiewaakhond antitrustwetgeving gebruikte voor privacydoeleinden.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Facebook 100% zegt kopen 1 stemmen
Facebook 100% zegt kopen 1 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare