Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Staalproductie nog altijd flink lager

Gepubliceerd op 23 juli 2020 17:42 | Views: 1.785

ArcelorMittal 17:35

10,31 -0,07 (-0,67%)

BRUSSEL (AFN) - De wereldwijde staalproductie lag in juni nog altijd duidelijk lager dan een jaar eerder. Dat meldt de World Steel Association die wijst op productieproblemen door de coronauitbraak in veel landen.

In totaal werd er vorige maand 148,3 megaton staal geproduceerd. Dat is 7 procent minder dan in dezelfde maand vorig jaar. De productie van China, met afstand de grootste staalmaker ter wereld, lag 4,5 procent hoger dan vorig jaar. India, waar het coronavirus nog totaal niet onder controle is, zag de productie met ruim een kwart dalen en in Japan werd ruim een derde minder staal gemaakt.

Over de eerste zes maanden lag de mondiale productie met 873,1 megaton 6 procent lager dan de eerste helft van 2019. In Azië daalde de productie met 3 procent, in Europa met 18,2 procent en in Noord-Amerika met 17,6 procent.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ArcelorMittal 86% zegt kopen 7 stemmen

Gerelateerd

ArcelorMittal

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare