Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

AEX klimt door hoop steunpakket VS

Gepubliceerd op 25 september 2020 09:11 | Views: 3.548 | Onderwerpen: Verenigde Staten

AEX 19 okt

565,25 0,00 (0,00%)

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs ging vrijdag licht vooruit, na de verliesbeurt een dag eerder. De andere Europese beurzen lieten een gemengd beeld zien. De hoop op een extra steunpakket voor de Amerikaanse economie, de grootste ter wereld, zorgde voor enig optimisme bij beleggers. De vrees voor een tweede golf van coronabesmettingen in Europa bleef echter zorgen voor terughoudendheid op de beursvloeren.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,5 procent hoger op 544,02 punten. De MidKap klom 0,4 procent tot 788,41 punten. De beursgraadmeters in Parijs en Frankfurt daalden tot 0,3 procent. De Londense FTSE-index won 0,3 procent.

Sterkste stijger in de AEX was vastgoedconcern Unibail-Rodamco-Westfield met een winst van 2,5 procent. Shell won 2,3 procent. Het olie- en gasconcern is van plan geen gebruik te maken van eerder verworven rechten voor boringen voor de kust van Noord-Alaska. De rechten werden in 2012 binnengesleept en vervallen in 2022. Shell zou de contracten nu willen doorverkopen.

Galapagos

Galapagos steeg 1,6 procent. Het middel Jyseleca, ook wel bekend als filgotinib, van de biotechnoloog en partner Gilead is goedgekeurd in Japan voor de behandeling van reumatoïde artritis, een auto-immuunziekte. Techinvesteerder Prosus sloot de rij bij de hoofdfondsen met een verlies van 1,8 procent.

In de MidKap stond speciaalchemiebedrijf Corbion bovenaan met een plus van 2,3 procent. NSI won 0,7 procent. Het vastgoedfonds heeft afspraken gemaakt met de gemeente Amsterdam over de ontwikkeling van een duurzaam houten kantoorgebouw op de Zuidas. Luchtvaartcombinatie Air France-KLM zette de daling voort en was hekkensluiter met een min van 2,7 procent.

Electrolux

In Stockholm steeg Electrolux dik 3 procent. De Zweedse fabrikant van huishoudelijke apparaten wil de uitkering van het dividend hervatten dankzij het herstel van de winst in het afgelopen kwartaal. In maart werd het dividend ingetrokken vanwege de pandemie. LVMH daalde 0,9 procent in Parijs. De overnameperikelen rond de Amerikaanse juweliersketen Tiffany en het Franse luxemerk krijgen naar verwachting een juridisch staartje. De partijen lijken niet bereid te zijn om hun geschil uit te praten. Dit was eerder wel door een rechter bevolen.

De euro was 1,1682 dollar waard, tegenover 1,1658 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie klom 0,3 procent tot 40,44 dollar. Brentolie werd 0,4 procent duurder op 42,10 dollar per vat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX 88% zegt kopen 8 stemmen

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 7 Lepre Chaun 25 september 2020 09:37
  Meer shoppers en online aankopen


  Nederlanders hebben in de eerste zes
  maanden van dit jaar vaker online
  aankopen gedaan.Vooral in april,mei en
  juni waren er honderdduizenden klanten
  meer dan in dezelfde periode in 2019,
  blijkt uit cijfers van Thuiswinkel.org.
  De branchevereniging schrijft dat toe
  aan de gevolgen van het coronavirus.

  Er werd 12 miljard euro uitgegeven aan
  online aankopen,een record.De sterke
  groei in het tweede kwartaal zit vooral
  in de verkoop van producten (52%).De
  verkoop van diensten als vakantiereizen
  daalde juist,met 45%.

  In het tweede kwartaal waren er 800.000
  e-shoppers meer dan een jaar eerder.
 2. Aandelen & zo 25 september 2020 11:29
  Online winkelen is natuurlijk zeer interessant en vaak ook veel goedkoper. Toch wil ik mijn individuele verantwoordelijkheid nemen. Ik koop ook bij fysieke winkels waarvan ik denk dat deze in stand gehouden moeten worden. Dan maar een paar euro duurder tijdens de crisis, het bevordert wel de leefbaarheid van je dorp/stad/omgeving.
4 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare