Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Amsterdamse beurs tussentijds verder omlaag

Gepubliceerd op 25 september 2020 15:55 | Views: 2.517

AEX 22 okt

554,20 0,00 (0,00%)

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam stond vrijdag gedurende de middaghandel duidelijk lager. Oplopende besmettingsaantallen in Europa drukten op het sentiment. Als opnieuw lockdownmaatregelen worden ingevoerd, zou dat een nieuwe klap zijn voor de economie. Ondertussen worden ook de ontwikkelingen in de Amerikaanse politiek in de gaten gehouden, waar Republikeinen en Democraten nog geen akkoord hebben over nieuwe coronasteun.

De AEX-index noteerde kort na de openingsbel in New York 0,4 procent in de min op 538,40 punten. De MidKap daalde 0,3 procent tot 783,38 punten. De beurzen in Parijs en Frankfurt zakten tot 1,5 procent. De Londense FTSE 100-index verloor 0,2 procent.

Techinvesteerder Prosus en chemicaliëndistributeur IMCD waren de grootste dalers bij de hoofdfondsen op het Damrak met verliezen tot 2,7 procent. Galapagos was koploper met een winst van 1,8 procent. Het middel Jyseleca, ook wel bekend als filgotinib, van de biotechnoloog en partner Gilead is goedgekeurd in Japan voor de behandeling van reumatoïde artritis, een auto-immuunziekte.

Air France-KLM

In de MidKap zette luchtvaartcombinatie Air France-KLM de daling voort en was hekkensluiter met een min van ruim 4,2 procent. Basic-Fit daalde 1 procent. De fitnessketen heeft volgens analisten van ING veel last van de nieuwe lockdownmaatregelen in Frankrijk. Maritiem dienstverlener Boskalis stond bovenaan met een winst van 1,6 procent.

In Stockholm dikte Electrolux 2,3 procent aan. De Zweedse fabrikant van huishoudelijke apparaten wil de uitkering van het dividend hervatten dankzij het herstel van de winst in het afgelopen kwartaal. In maart werd het dividend ingetrokken vanwege de pandemie. In Frankfurt beleefde het Duitse defensiebedrijf Hensoldt zijn beursdebuut. Het aandeel noteerde 9,2 procent onder de introductieprijs.

De euro stond op 1,1634 dollar, tegen 1,1658 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,5 procent meer op 40,09 dollar. Brentolie klom 0,2 procent in prijs tot 41,84 dollar per vat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX 67% zegt kopen 3 stemmen

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Mrx77 25 september 2020 16:18
    Valt mij op de analisten eerst aanhaalde toen de euro duurder of dollar goedkoper werd dat dat de reden is dat onze europese beurzen dalen of achterbleven tov wallstreet. Ondertussen is de euro dollar gezakt van 1,20naar 1,16....geen enkele analist heeft het meer over de euro dollar....ze klagen alleen als de euro wederom stojgt van 1,16naar 1,20...deze daling zijn ze vergeten dat we eigenlijk inhaalslag zouden moeten maken.
  2. forum rang 4 Mrx77 25 september 2020 16:52
    Als ik goed begrijp is vandaag de euro wederom flink gedaald...is ons tegoed vd aex gisteren tov wallstreet overnight van ca 0,6 procent plus ook foetsie en we staan nu zelfs 0,5 procent lager bij de vandaag dik stijgende wallstreet...Hierzeggen ze dat we dalen door corona en wallstreet stijgt zeker door corona..we laten op dit mpment ca 2 procrent liggen tov wallstreet.
3 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare