Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Oranjewoud schrijft rode cijfers over eerste halfjaar

Gepubliceerd op 25 september 2020 23:12 | Views: 2.148

Oranjewoud 23 okt

6,00 0,00 (0,00%)

GOUDA (AFN) - Oranjewoud, het beursgenoteerde moederconcern van bouwbedrijf Strukton en ingenieursbureau Antea Group, heeft in het eerste halfjaar een nettoverlies van 10,5 miljoen euro geleden. De opbrengsten daalden licht, waarbij stikstofproblematiek de civiele bouw in Nederland dwarszat.

De opbrengsten daalden ten opzichte van een jaar eerder met 20 miljoen euro tot iets meer dan 1 miljard euro. Het operationele resultaat (ebitda) was nog wel positief, maar daalde met ruim 18 procent tot 41,1 miljoen euro. De orderportefeuille kromp met ruim 200 miljoen euro tot 3,4 miljard euro.

Naast stikstof- en PFAS-problemen voor de Nederlandse bouw, had ook de coronapandemie "beperkte gevolgen" voor Oranjewoud. Onder andere de omzet en winst uit een metroproject in de Saudische hoofdstad Riyad daalden door de virusuitbraak.

In februari 2019 deed de Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD) een inval bij dochteronderneming Strukton, volgens het Financieele Dagblad wegens verdenkingen van smeergeldbetalingen. Volgens Oranjewoud zijn er geen nieuwe ontwikkelingen rond dat onderzoek. Het bouw- en ingenieursconcern vindt dat er, op basis van door de FIOD meegenomen informatie, geen verder onderzoek nodig naar die verdenkingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Oranjewoud 60% zegt kopen 5 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare