Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Duitse marktwaakhond onder vuur door kwestie Wirecard

Gepubliceerd op 26 juni 2020 12:41 | Views: 4.962 | Onderwerpen: Duitsland

ADYEN NV 14 aug

1.415,50 -39,50 (-2,71%)

BERLIJN (AFN/BLOOMBERG) - De Duitse financiële waakhond BaFin ligt onder vuur vanwege de problemen bij Wirecard. Dit vanwege de mogelijke fouten op het toezicht bij het betalingsbedrijf dat gebukt gaat onder een groot fraudeschandaal. Vanuit de Europese Unie is om opheldering gevraagd over de gebeurtenissen die hebben geleid tot de ineenstorting van het betaalbedrijf.

Wirecard vroeg eerder deze week uitstel van betaling aan omdat het bedrijf niet meer aan zijn financiële verplichtingen kan voldoen. De onderneming gaat gebukt onder hoge schulden. Eind vorige week werd bekend dat er een kleine 2 miljard euro kwijt was. Deze week stelde het bedrijf dat dit geld mogelijk nooit heeft bestaan en trok het zijn financiële publicaties van de afgelopen jaren in. De lang zittende topman Markus Braun werd gearresteerd op verdenking van fraude. Inmiddels is hij op borg vrijgekomen.

De Europese Commissie heeft de Europese marktwaakhond ESMA gevraagd om te onderzoeken of de toezichthouder juist heeft gereageerd op de vermeende onjuistheden. Het gaat dan ook om het verslag van accountant KPMG.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ADYEN NV 80% zegt verkopen 15 stemmen

Gerelateerd

Duitsland

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

ADYEN NV

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
9 Posts
| Omlaag ↓
 1. [NL]HardcoreHolland 26 juni 2020 12:50
  quote:

  schreef:

  kleine 2 miljard euro kwijt was.


  Ik neem aan dat jullie bedoelen "weg is", er wordt nu geïnsinueerd dat het geld weer terecht is!
  Is nogal behoorlijk urgente koersgevoelige informatie!

  Is wel moeilijk voor de hedendaagse journalistiek om fatsoenlijk Nederlands te spreken en te schrijven!
 2. forum rang 6 drooglegging 26 juni 2020 13:14
  De rol van de BAFIN ten opzichte van DB gaat steeds meer in beeld komen, het is in een stroomversnelling gekomen, gaat het dan echt aanvangen?

  Natuurlijk is het een hoger belang, een Duits belang, ze probeerden van het app bedrijf een soort van DB te creeeren met alle benefits en bescherming die daarbij horen.

  Duitsland als land staat onder druk, het kan De Zieke Man worden van de EU nadat Frankrijk de laatste jaren deze rol had waargenomen.

  Kijk alleen al naar Daimler Benz(A-B-C-E-S-SLK-GLK, bijna alles dus) die de producten met speciale software had voorzien, de Deutsche grundlichheit ist verschwunden.

  Bij het persbericht met de mededeling: "Onderzoek bij Deutsche Bank" ben je eigenlijk al te laat als aandeelhouder....
 3. Henk30 26 juni 2020 13:18
  Citaat van de veelbekeken ochtentzending van ARD/ZDF van 26.06
  - Onbegrijpelijk dat zelfs als FT met onomstotelijke bewijzen kwamen de BAFIN onvoorwaardelijk Wirecard na zat te praten en te verdedigen, en FT wegens 'leugens' met procesdreigingen ging bestoken.
  - Een ramp voor de duitse economie die aangewezen is op buitenlandse investeerders, voor start-ups en alle andere bedrijven. Wie wil in zo'n land nog investeren.
  - Kleine aandeelhouders geld weg, en vooral weer de Commerzbank en een Landesbank met enorme verliezen
  Overigens: Dehype eindelijk Adyen. Wordline / Ingenico de winnaar, 10% in 3 dagen.
 4. forum rang 6 drooglegging 26 juni 2020 13:25
  De kurk waar alles op drijft is Frau Merkel, zolang zij nog de scepter zwaait in het Berlijnse blijft het kalm, maar het afscheid is aanstaande!

  De nieuwe kanselier zal er een "Chef sache" van maken om echt schoon schip te maken, dit gaat echter heel wat euro-tokens kosten, viel zu viel!
9 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare