Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Flink lager bedrijfsresultaat ArcelorMittal'

Gepubliceerd op 27 juli 2020 16:18 | Views: 6.691 | Onderwerpen: staal

ArcelorMittal 17:35

10,31 -0,07 (-0,67%)

AMSTERDAM (AFN) - Het bedrijfsresultaat van staalconcern ArcelorMittal is in het tweede kwartaal waarschijnlijk een stuk lager uitgevallen dan in de voorgaande periode. Dat komt naar voren uit een consensus van analistenschattingen die ArcelorMittal op de eigen website heeft gepubliceerd. De cijfers worden donderdag naar buiten gebracht.

Volgens de consensus bedraagt het bedrijfsresultaat (ebitda) 482 miljoen dollar tegen 967 miljoen dollar in het eerste kwartaal. ArcelorMittal heeft zelf voor het tweede kwartaal een prognose uitgesproken voor een ebitda in een bandbreedte van 400 miljoen tot 600 miljoen dollar. Het bedrijf waarschuwde bij de cijfers over het eerste kwartaal al dat de staalmarkt fors werd geraakt door de lockdownmaatregelen tegen het coronavirus. Het staalconcern snijdt in de kosten en investeringen om de crisis het hoofd te bieden en verlaagde de productie. Het dividend werd geschrapt.

Op basis van een analistenschatting van persbureau Bloomberg zou de omzet op 10,9 miljard dollar uitkomen. Dat was 14,8 miljard dollar in de voorgaande periode.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ArcelorMittal 71% zegt kopen 35 stemmen

Gerelateerd

staal

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

ArcelorMittal

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare