Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Uitstel van betaling voor schaliegasbedrijf Chesapeake

Gepubliceerd op 29 juni 2020 08:17 | Views: 4.010

Royal Dutch Shell A 17:39

12,89 +0,20 (+1,61%)

OKLAHOMA CITY (AFN/BLOOMBERG) - Schaliegasbedrijf Chesapeake Energy heeft uitstel van betaling aangevraagd. Het bedrijf, dat in de problemen kwam door de lage olie- en gasprijzen van de laatste maanden, hoopt zo zijn financiën op orde te kunnen brengen.

Chesapeake gaf in zijn aanvraag aan bezittingen en schulden van tussen de 10 miljard dollar en 50 miljard dollar te hebben, en meer dan 100.000 schuldeisers. Met een deel van de schuldeisers werd al afspraken gemaakt over het schrappen van ongeveer 7 miljard dollar aan schulden. Daarnaast kreeg het bedrijf 925 miljoen dollar aan leningen waarvoor het delen van het bedrijf in onderpand gaf.

Chesapeake is een van de pioniers van de schaliegasrevolutie in de Verenigde Staten. Het bedrijf koos daarbij een agressieve tactiek waarbij grote schulden werden aangegaan om boorvergunningen te verkrijgen. Op zeker moment was het bedrijf bijna net zo groot als olie- en gasreus Exxon Mobil op het gebied van gaswinning. Vaak leverden die vergunningen echter te weinig op om investeerders te belonen. Oprichter Aubrey McClendon werd daarom zeven jaar geleden aan de kant geschoven door onder meer investeerder Carl Icahn.

Het bedrijfsmodel van Chesapeake kreeg veel navolging. Dat zorgde ervoor dat er veel gas werd gewonnen in de Verenigde Staten. Toen de vraag de afgelopen maanden wegviel als gevolg van de coronacrisis was er echter veel te veel aanbod.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Royal Dutch Shell A 85% zegt kopen 13 stemmen

Gerelateerd

Royal Dutch Shell A

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
9 Posts
| Omlaag ↓
 1. Inhoudelijk 29 juni 2020 09:36
  Chesapeake heeft ca 15 jr terug op $ 7000 gestaan. 1 maand terug op $ 0.27 (particulieren uit europe mochten er al vrijwel niet meer in handelen v wege het risico) , en schoot toen omhoog naar $ 64 om van de week terug te zakken naar $ 17. Afblijven lijkt me het beste.

  www.iex.nl/Aandeel-Koers/330186381/Ch...
 2. GJF1959 29 juni 2020 11:31
  Allemaal niet zo grappig,want onder die 100.000 aandeelhouders zitten kennelijk heel veel senatoren ( zowel republikeinen als democraten) die nu een wet er doordrukken om te voorkomen dat Nordstream 2 gereed komt . Met name voor RDS dreigen sancties en dan ook nog met terugwerkende kracht. De VS doet aan powerplay en marktprotectie. Europa moet een echt tegenmaatregelen voorbereiden!
 3. WijHetVolk 29 juni 2020 14:02
  quote:

  Branco P schreef op 29 juni 2020 09:12:


  lijkt de goed getimede actie van SA en Rusland toch zijn slachtoffers te gaan maken. Als de schaliesector een tijd land buiten spel staat (en investeerders zich er niet meer aan willen wagen) dan is dit gunstig voor de "oude vertrouwde" sectorgenoten zoals RDS


  Was al bang dat ik de enige was die zo dacht tussen al die Trump aanhangers.

  Denk dat je met een gerust hart kunt concluderen dat de 'vriendschap' tussen SA en de VS niet zo sterk is als men over het algemeen aanneemt.

  Gaat de VS, SA economische sancties opleggen?
9 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare