Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Techinvesteerder Prosus voert resultaten op

Gepubliceerd op 29 juni 2020 18:22 | Views: 5.203

PROSUS 17:02

83,72 +1,00 (+1,21%)

AMSTERDAM (AFN) - Techinvesteerder Prosus heeft in het eind maart afgesloten gebroken boekjaar een hogere winst en omzet behaald. Dat maakte de in Amsterdam genoteerde onderneming nabeurs bekend.

De omzet steeg met 23 procent naar 21,5 miljard dollar in vergelijking met een jaar eerder. De handelswinst nam met 16 procent toe tot 3,8 miljard dollar. De kernwinst (core headline earnings) klom met 13 procent tot 3,4 miljard dollar op jaarbasis. Volgens Prosus was bij het Chinese internetconcern Tencent, waarin het bedrijf een belang van 31 procent bezit, een omzetstijging met 21 procent te zien. Daarnaast deed Prosus goede zaken op het gebied van maaltijdbezorging door de coronacrisis.

De netto-kaspositie bedraagt 4,5 miljard dollar en er is nog een ongebruikte kredietfaciliteit van 2,5 miljard dollar. Prosus zegt goed gepositioneerd te zijn om de onzekerheid door de coronacrisis het hoofd te bieden.

Sterke financiële positie

Financieel directeur Basil Sgourdos spreekt van een goede set resultaten, waarbij alle segmenten vooruitgang boeken bij het behalen van financiële en strategische doelstellingen. Volgens hem biedt de sterke financiële positie van het bedrijf ruimte voor verdere investeringen en het najagen van groeimogelijkheden. Topman Bob van Dijk verklaarde er vertrouwen in te hebben dat Prosus goed uit de coronacrisis zal komen en dat waarschijnlijk zal worden geprofiteerd van de verder toenemende ecommerce in de wereld.

Het bedrijf maakte in september vorig jaar zijn debuut op het Damrak. Prosus is de tak voor techinvesteringen van het Zuid-Afrikaanse technologieconcern Naspers.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
PROSUS 74% zegt kopen 23 stemmen

Gerelateerd

PROSUS

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
6 Posts
| Omlaag ↓
  1. Dicky 29 juni 2020 20:31
    Het is een optelsom van de prestaties van al hun deelnemingen, waarbij Tencent de grootste is. De netto winst per aandeel bedraagt iets minder dan $3, dus rond de €2,65. Het aandeel noteert thans dus ca. 30 keer de winst bij overigens een negatieve cashflow. Prosus groeit dus relatief snel door meer geld uit te geven dan er binnenkomt, maar hebben nog ruim geld in kas. Ik vind het lastig beoordelen of de huidige k/w in verhouding staat tot de prestaties. Tencent is de grootste groeidiamant, maar hoe zuiver die precies is laat zich lastig beoordelen. Een probleempje daar kan dus verstrekkende gevolgen hebben voor Prosus.
  2. Dicky 29 juni 2020 21:36
    Tencent is zelf ook een investeerder. Ze zijn een van de grootste spelers in de (online) gaming industrie met meer dan 300 bedrijven, waarin ze participeren. Ze doen dat wereldwijd, waarbij China nog wel de grootste markt is. Maar ze spreiden hun portefeuille steeds meer. Beleggen zowel in bestaande belangrijke spelers (b.v. 45% in Epic) als investeren in nieuwe spelers op de markt. Tot nu toe lijkt dat allemaal gunstig te verlopen, maar het bedrijf heeft ook voor tientallen miljarden aan schulden om alle investeringen te financieren. De coronacrisis heeft bovendien goed uitgepakt voor (versnelde) groei in gaming.
6 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare