Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Farmaceut Sanofi krikt winstverwachting op

Gepubliceerd op 29 juli 2019 08:47 | Views: 2.247

Sanofi 17:36

85,88 -2,56 (-2,89%)

PARIJS (AFN/RTR) - Sanofi heeft zijn verwachtingen voor het hele jaar opgevoerd, na een sterk tweede kwartaal. Afgelopen maanden kende de Franse farmaceut groei met dubbele cijfers bij de activiteiten op het vlak van vaccins en middelen voor zeldzame ziekten.

Nu rekent de onderneming op een groei van de winst per aandeel van 5 procent, waar eerder werd uitgegaan van 3 tot 5 procent meer winst. Topman Olivier Brandicourt stelt dat de prestaties in het afgelopen kwartaal solide waren, vandaar dat hij vertrouwen heeft in de vooruitzichten voor de rest van het jaar.

Sanofi heeft wel een afschrijving in de boeken gezet van 1,8 miljard euro met betrekking tot het middel voor hemofilie Eloctate, na lagere verkopen in de Verenigde Staten en het naar beneden bijstellen van de omzetprognoses. Eloctate werd ontwikkeld door het Amerikaanse Bioverativ. Sanofi kocht dat bedrijf vorig jaar voor 11,6 miljard dollar.

Gecorrigeerd voor de genoemde last en voor wisselkoerseffecten steeg de kwartaalwinst met 4,9 procent ten opzichte van een jaar eerder, tot 1,6 miljard euro. De kwartaalopbrengsten dikten met 3,9 procent aan tot 8,6 miljard euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Sanofi 75% zegt kopen 4 stemmen

Gerelateerd

Sanofi

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare