Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Nestlé somberder over groei door overvolle voorraadkasten

Gepubliceerd op 30 juli 2020 08:25 | Views: 1.284

NESTLE N 23 sep

109,06 -0,14 (-0,13%)

UNILEVER 23 sep

50,96 0,00 (0,00%)

ZÜRICH (AFN/RTR) - Nestlé is negatiever over de omzetgroei in de rest van het jaar. Door hamstergedrag in de aanloop naar lockdowns het eerste kwartaal ontstonden grote voorraden aan producten van de Zwitserse voedingsmiddelenreus. Omdat consumenten die eerst moeten opmaken stegen de verkopen in het tweede kwartaal al veel minder hard.

Voor heel 2020 gaat de concurrent van Unilever nu uit van autonome omzetgroei, gecorrigeerd voor overnames of de verkoop van onderdelen, tussen de 2 en 3 procent. Eerder rekende de verkoper van KitKat en Nescafé nog op groei boven de 3,5 procent. Bij die mindere vooruitzichten spelen ook lagere verkopen aan bijvoorbeeld de horeca of bedrijfskantines mee.

In de eerste zes maanden van het jaar boekte Nestlé een omzet van 41,2 miljard Zwitserse frank (38,3 miljard euro). Dat is een daling van 12,3 procent, doordat het concern vorig jaar onderdelen verkocht, waaronder de divisie voor huidverzorging. Geschoond voor die aanpassingen dikte de omzet juist met 2,8 procent aan. De nettowinst steeg met 18,3 procent tot 5,9 miljard frank, mede dankzij de opbrengsten van de verkoop van activiteiten.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
UNILEVER 67% zegt kopen 3 stemmen
NESTLE N 100% zegt verkopen 1 stemmen

Gerelateerd

NESTLE N

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

UNILEVER

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare