Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Enorme winstval voor Total, dividend blijft op peil

Gepubliceerd op 30 juli 2020 09:46 | Views: 3.394 | Onderwerpen: dividend

Royal Dutch Shell A 17:38

11,13 -0,10 (-0,86%)

Total 17:39

28,06 -0,97 (-3,32%)

PARIJS (AFN) - Total heeft zijn winst in het tweede kwartaal zien kelderen. Net als branchegenoten lijdt het Franse olie- en gasbedrijf onder een afgenomen vraag door de coronacrisis en gedaalde olieprijzen door overaanbod. Toch handhaaft Total zijn dividend.

Het bedrijf rapporteerde donderdag een daling van 96 procent in de nettowinst vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder, en hield 126 miljoen dollar over. Een jaar geleden bedroeg de nettowinst nog ruim 2,8 miljard dollar. Total had in het tweede kwartaal een omzet van 25,7 miljard dollar tegen 51,2 miljard dollar een jaar eerder.

De aandeelhouders van Total kunnen ondanks het zeer zware kwartaal rekenen op een interimdividend van 0,66 euro per aandeel. Total zei dat de productieverlagingen en een verhoogde vraag bijdragen aan een herstel op de oliemarkt sinds juni. "Het olie-klimaat blijft echter wisselvallig, gezien de onzekere omvang en snelheid van het wereldwijde economische herstel na de coronapandemie", aldus topman Patrick Pouyanne.

Vanwege de moeilijke marktomstandigheden zet Total het mes in zijn investeringen. Die bedragen nu dit jaar maximaal 14 miljard dollar, een kwart minder dan eerder gepland. Ook worden de kostenbesparingen voor dit jaar opgevoerd naar 1 miljard dollar. Daarnaast noteert het oliebedrijf een waardevermindering van de activa van 8 miljard dollar, die voornamelijk bestaan uit Canadese oliezand-projecten.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Royal Dutch Shell A 71% zegt kopen 21 stemmen
Total 68% zegt kopen 19 stemmen

Gerelateerd

dividend

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Royal Dutch Shell A

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Total

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare