Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Winst ConocoPhillips scherp gedaald

Gepubliceerd op 30 juli 2020 13:49 | Views: 1.257

ConocoPhillips 22:00

33,70 +0,10 (+0,30%)

Royal Dutch Shell A 17:38

11,13 -0,10 (-0,86%)

HOUSTON (AFN) - Het Amerikaanse olie- en gasconcern ConocoPhillips heeft in het tweede kwartaal een veel lagere winst in de boeken gezet dan een jaar eerder. De onderneming kampte met gedaalde energieprijzen door de coronacrisis en een lagere productie.

ConocoPhillips boekte een nettowinst van 260 miljoen dollar tegenover 1,6 miljard dollar een jaar eerder. Dat positieve resultaat was te danken aan de opbrengsten van een desinvestering. Op aangepaste basis werd een verlies geleden van bijna 1 miljard dollar. De omzet zakte naar 4 miljard dollar, van 8,4 miljard dollar in het tweede kwartaal van vorig jaar.

De productie lag in de afgelopen periode op het equivalent van 981.000 vaten per dag, als de resultaten in het door burgeroorlog getroffen Libië niet worden meegerekend. Een jaar eerder waren dat nog bijna 1,3 miljoen vaten per dag.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Royal Dutch Shell A 88% zegt kopen 8 stemmen
ConocoPhillips 71% zegt kopen 7 stemmen

Gerelateerd

ConocoPhillips

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Royal Dutch Shell A

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare