Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Facebook zag gebruikerspiek in coronakwartaal

Gepubliceerd op 30 juli 2020 22:35 | Views: 1.346

Facebook 23 okt

284,79 +6,67 (+2,40%)

Facebook 23 okt

234,85 +0,65 (+0,28%)

MENLO PARK (AFN) - Facebooks sociale netwerken zijn in het tweede kwartaal vaker gebruikt omdat mensen in delen van de wereld te maken hadden met lockdowns. Zowel het aantal dagelijks actieve gebruikers als de maandelijks actieve gebruikers steeg met 12 procent op jaarbasis. Daarmee is wel een piek bereikt, want Facebook verwacht dat de aantallen in het derde kwartaal gelijk blijven of zelfs licht dalen als mensen weer andere activiteiten kunnen ondernemen.

De inkomsten uit advertenties, de belangrijkste inkomstenbron voor Facebook, stegen met 10 procent. Daarmee ging het socialemediabedrijf in tegen de trend, want veel traditionele media merkten juist dat bedrijven kostenbesparingen doorvoerden en onder meer hun advertentiebudget verkleinden. De totale omzet van Facebook kwam uit op 18,3 miljard dollar tegen 16,6 miljard dollar een jaar eerder.

Onder de streep bleef een winst van 5,2 miljard dollar over. Dat is een verdubbeling van een jaar eerder toen er veel meer geld opzij werd gezet voor belastingen.

In juli ziet Facebook de advertentie-inkomsten opnieuw toenemen met zo'n 10 procent op jaarbasis. Dat groeitempo voorziet de techreus ook voor het hele kwartaal, ondanks een boycot van een groep grote adverteerders die vinden dat het bedrijf te weinig doet om haatzaaien en racisme tegen te gaan.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Facebook 71% zegt kopen 7 stemmen
Facebook 71% zegt kopen 7 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Go Go Go ! 30 juli 2020 23:04
    Het is ijdele hoop dat de adverteerders, die Facebook boycotten, zich ook uit zullen spreken tegen de segregatie, zoals Trump die voorstelt. ( www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/... ) ‘Ik heb de AFFH-regel van Obama en Biden teruggedraaid. Geniet ervan!’

    Nevertheless ... mooie cijfers van Facebook.
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare