Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Sterk vierde kwartaal voor Nokia

Gepubliceerd op 31 januari 2019 08:08 | Views: 2.631

ESPOO (AFN/BLOOMBERG) - Fabrikant van netwerkapparatuur Nokia heeft een sterk vierde kwartaal gedraaid. Het Finse bedrijf krikte zijn winstgevendheid op. De operationele winst dikte met ruim 30 procent aan vergeleken met een jaar eerder. Ook zette het bedrijf een 3 procent hogere omzet in de boeken.

Maar Nokia heeft wel flink gesleuteld aan zijn winstvooruitzichten. Deze zijn voor dit jaar fors omlaag bijgesteld, wat als een teleurstelling werd bestempeld door marktvorsers. Het Finse bedrijf verwacht een lager resultaat omdat zijn telecomklanten de invoering van 5G-internet vertragen of uitstellen. Vooral de eerste zes maanden van 2019 zullen ,,in het bijzonder zwak zijn''.

Nokia strijdt met concurrenten zoals Huawei en Ericsson voor een aandeel op de markt voor netwerkapparatuur. Ericsson kondigde nog vorige week aan zijn winstdoelstelling voor 2020 al te hebben bereikt.

Opbrengsten

In totaal heeft Nokia in het vierde kwartaal 6,9 miljard euro aan opbrengsten binnengehaald, waaruit uiteindelijk een bedrag van 552 miljoen euro onder de streep resteerde. Over heel 2018 zakte de omzet licht ten opzichte van een jaar eerder en was er sprake van een klein verlies.

Rajeev Suri, de topman van Nokia, benadrukte de sterke prestatie van de softwaretak in het vorige kwartaal. De divisie kreeg veel meer verkooporders binnen en genoot van een sterke vraag vanuit grote klanten zoals telecomconcerns AT&T en T-Mobile.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare